четвер, 5 червня 2014 р.

Бажаєш жити в Європейській Україні? Працюй.


В мережі будь хто з нас бачив заклики на зразок: "Хочеш жити в Європі, поводь себе по Європейськи". В основному, це стосується викидання сміття в урну, поводження в громадських місцях, та загального рівня культури. Але не тільки в цьому полягає різниця між більшістю українців та європейців. Я хочу зачепити момент який, на мою думку, здатен внести вагомий внесок в розвиток держави та населення. Про відношення до роботи та принцип вкладу кожного в боротьбу з корупцією.


Одна з наших багатьох проблем полягає в відсутності зацікавленості в покращенні власних досягнень та полегшенні собі роботи. Всі наділені мозком. Так користуйтесь ним. Виконуючи свої прями обов'язки думайте про те, як покращити результат. Якщо ти працюєш на автомийці, задумайся над тим як помити швидше, витратити менше води, заощадити електроенергію тощо. Так, тобі за це не платять. Але, твій начальник отримає більший прибуток та сплатить більше податків, за які зроблять кращі дороги.

Подібним до автомийника чином будь хто з нас, незалежно від статусу та освіти, може покращити ситуацію в країні. Не соромтесь радитись з начальством, питати й пропонувати. А головне- думати.

 А начальники, не лініться вислуховувати, аналізувати, підтримувати та заохочувати  підлеглих в їх ініціативах. Той хто миє машини роками, розбирається в цьому краще ніж директор автомийки.

От завтра почніть працювати та жити так, та й не помітите як покращиться ситуація в країні.

 І не треба кричати: Все рівно корупція, нічого в державний бюджет не дійде, а якщо дійде то розворують. Кожен з нас до цього причетний. Тому що мовчимо. Не за це Майдан стояв.

Боріться з корупцією (рецепти на кожному другому сайті, тому не буду вдаватись в деталі). Тільки одна доволі нестандартна порада. На своє підприємство звісно ні хто доносити податковій не буде. Воно ж зарплати платить. Доносьте на конкурентів. Не соромтесь. Це не соромно, ви ж для себе. Та це й називається здоровою конкуренцією. Шукайте за що докопатись. Якщо кожен буде робити так, то корупція в приватному секторі та підприємства в тіні зникнуть миттєво. Бо страшно стане.

Отже, думайте головою на роботі, та борітеся, і я впевнений, що поборете.





Немає коментарів:

Дописати коментар